30 november 2016

Den tomma holken.

God Kväll!

Idag har jag gått och väntat på posten och när jag fick se den lilla bilen komma körandes och den stackars brevbäraren började sitt dagliga arbete med att sortera posten till alla hyresgäster, passade jag på att ge honom ett brev i förbifarten .. varpå jag fick ett muttrande svar om att jag behövde 2 stycken frimärken pga. kuvertstorleken. Suck. Antar att vi båda hade en kass förmiddag.

I vilket fall, så hade inte mina linser eller Everest ersättningsfodral?! till barnstolen kommit. Jag ogillar verkligen att flytta och byta adress åt höger och vänster, då det tar en otrolig tid innan all post kommer tillrätta.

Vad mer kan jag gnälla om lol .. vädret?? Jomenvisst. Det har regnat här idag och varit gråmulet under hela eftermiddagen. En annan sida av Orlando.




29 november 2016

Plus & Minus - lista.

Det känns som jag har flera veckor, månader att ta igen här på bloggen, men jag får köra en liten kort sammanfattning om vad som hänt den senaste tiden.

The Missing Part.

I augusti var Ken på en intervju här i Orlando och veckorna som följde var en riktig bergochdalbana. Mannen som intervjuat Ken åkte på semester och ingen annan hörde av sig samt att statusen online för positionen inte hade ändrats.

Augusti kom och gick och de första veckorna i september hade vi i stort sett gett upp hoppet om att han skulle få tjänsten. Så en eftermiddag ringde telefonen, Ken hade fått jobbet och fick ett start datum.

Såå många känslor kan jag säga. Vi hade ställt in oss på att stanna i Texas, vi älskade vårt nya hus .. vad skulle hända?! Så många frågetecken.

I mitten av oktober gick resan mot Florida med två bilar fulla av de mest väsentliga sakerna som vi behövde. Vi flyttade in på hotell, som skulle bli vårt hem de nästkommande 4 veckorna. Tack Lockheed.

Kort och gott tar detta oss fram tills idag. Vår månad på hotellet är över och vi har bott i lägenhet i snart 2,5 vecka. Inte riktigt our thing, men vi visste inte hur lång tid det skulle ta att sälja vårt hus, så lägenheten var lösningen. Som tur är tog vi ett kort kontrakt och vi har börjat titta på hus att köpa. Vår mäklare skickar dagligen hus som hon tror skulle passa oss samt att det faktiskt håller vårt humöret uppe.

..

PLUS

-De har varit här och sprayat mattan mot odören idag. Tror faktiskt att det kan ta bort lukten.

-Kära grannen (Mr. 6:45) har nu inte satt igång med P90X förens vid 9 på morgonen. Bra där.

MINUS

-Blir avis på alla fina juldekorationer som folk satt upp. Vi har köpt en liten julstjärna som lyser fint och bringar lite julkänsla.

-Fortfarande så irriterande att inte ha tvättmaskin speciellt när Evie vart sjuk .. surt! Lägenheten har inget uttag för tvättmaskin, men det finns flera tvättstugor på området så helt hopplöst är det kanske inte..det är vi som är bortskämda och bekväma.

28 november 2016

Klagat!

Idag har jag och Everest varit ute på ärenden hela förmiddagen. Allt från besök på kemtvätt till postkontor .. oh the joy.

När jag kom hem stannade jag till vid receptionen där vi bor och talade om för dom att den kära heltäckningsmattan som vi har i lägenheten luktar URK!

Det är vissa punkter i lägenheten som verkligen luktar så äckligt och vi har verkligen försökt med Baking Soda, Folex stain remover .. A L L T, men fläckarna (katt/hund-urin) är så ingrodda i mattan att inget fungerar.

De skulle skicka hit maintenance och om inte de kunde få bort den sura lukten, så skulle de byta ut mattan .. vilken Jasmine(kvinnan som gjorde sk. walk through med oss) tyckte var konstigt att de inte gjort tidigare.

Längtar till vi kan flytta ut..vi är inga lägenhets människor.

27 november 2016

Min Lilla Nugget.

Vi kom hem till Orlando igår efter att ha gjort en snabbvisit till Alabama och Kens familj över Thanksgiving.

Tyvärr har Everest drabbats av någon form av stomach bug, så vi hade en väldigt intressant resa dit med stopp varannan timme. 

Resan tog extra lång tid och det tärde på såväl Everest humör samt vårat. Inget vidare, men allt blev bättre när vi kom fram och fick vila ut och bli ompysslade.

Imorgon blir ett samtal till hennes barnläkare för att höra om lillan behöver ses över eller om vi ska vänta ut det..
 

23 november 2016

Thanksgiving i södern.

HAPPY THANKSGIVING Y'ALL.

Imorgon bitti ger vi oss ut resande fot och destinationen är Alabama, där vi ska fira Thanksgiving med Kens familj. Ska bli sååå härligt!

Vi har längtat efter att träffa det senaste tillskottet och Everest kusin i H-klanen, nämligen lilla Finnley som föddes i söndags.


19 november 2016

Vizsla Meetup och en överraskning.

I eftermiddags åkte vi till Dr Phillips Dog Park här i Orlando för busa och leka med andra Vizslas. Jag såg genom en Vizsla community på FB igår kväll att det skulle vara en sk. meetup och vi ville verkligen att Linus skulle få vara med och träffa nya vänner och faktiskt de första av samma ras som han någonsin träffat - kul.

Vi möttes upp vid 15.30 och träffade fyra Vizslas och deras ägare samt massa andra hundar, en jätterolig eftermiddag och Linus sover nu som en stock!! Så glad för hans skull, han behövde verkligen den här eftermiddagen efter att ha varit lite ledsen med flytt och ny omgivning.

Innan vi åkte till parken fick jag en mycket uppskattad överraskning av Ken i form av biljetter till IKEAS julbord den 9 december. Låter kanske inte värst för en del, men jag ser verkligen fram emot det! Kul att träffa andra svenskar och framför allt .. MATEN!

Från Slott till Koja .. enligt mig.

God morgon fina vänner,

I tisdags flyttade vi in i vårt nya tillfälliga boende tills vi får vårt hus i Texas sålt. Jag är inte överförtjust att bo i lägenhet, men vi vet att det inte är för evigt TACK O LOV!!

Området med byggnader håller på att få en makeover och de flesta lägenheter har redan fått ny inredning. Jag är dock emot heltäckningsmattor - värsta dammfällan, usch! Tyvärr så är lägenheten också väldigt lyhörd. Vi bor på första våningen och grannen ovanför oss sätter igång 6:45 VARJE morgon. Brööl!



Nåväl, this too shall pass.. Om inte annat, så är det en nyttig erfarenhet för oss alla.

17 november 2016

Ft. Lauderdale och passförnyelse.

Då är vi på väg mot södra Florida och Ft.Lauderdale.

Dags att förnya mitt pass, vilket känns bra. Också kul att besöka ett nytt ställe..

14 november 2016

Ugly Christmas Sweater Tradition.

Julen står för dörren och vi kommer att åka till Alabama för att fira jul. Förutom att utbyta julstrumpor med smått & gott, så kommer vi även detta år att pröva på en ny tradition - Ugly Christmas Sweater.


Vi har kikat runt lite i butiker och online och det finns verkligen så många fula tröjor..

Imorgon flyttar vi vidare..


Vaknade till ett mulet Orlando i morse. Vädret speglar mitt humör idag eller ja, lite iallafall. Vi har bott på hotell nu i en månad och under vilken vi har träffat otroligt goa människor framförallt personalen. Kommer sakna dom väldigt!


Vi kommer flytta till ett lägenhetskomplex som ligger i närheten av Winter Park, här i Orlando. Känns sådär om jag ska vara ärlig, men det kommer inte vara för evigt utan är ett tillfälligt boende tills vi säljer huset i TX.

12 november 2016

IKEA Orlando.

Idag tog vi en tur till IKEA och inhandlade lite smått och gott inför vår flytt på tisdag.


Vi kommer flytta in i en lägenhet, i väntan på att vårt hus blir sålt i Texas och vi håller naturligtvis tummar att det blir snart.


Höjdpunkten var förutom svensk lösgodis, glögg och pepparkakor naturligtvis köttbullar med gräddsås. Såå gott!


Sista besöket till IKEA(Dallas) var i juni -15, så det mysigt att komma dit igen.

9 november 2016

Vad händer!?

Tittar på CNN och Hillarys koncessions tal och blir emotionell. Suck!
Jag orkade inte sitta uppe och titta på slutresultatet av det amerikanska valet. Men jag hade dock svårt att sova och gluttade titt som tätt på uppdateringarna om valet och vart chockad över att se resultatet tidigt i morse..

Vad händer med USA?!

8 november 2016

Tio År.

8/11 är ett betydelsefullt datum. USA väljer ny president och vi firar att det har gått 10 år sedan vi träffades i Oman.

7 november 2016

Helgen i kort.

I helgen var Ken långledig, så vi passade på att åka och möta vår nya mäklare här i Florida. Det var ett viktigt möte, då vi berättade mer om våra tankar och idéer om hur vi vill att vårt nya boende ska se ut samt att vi fick mer kunskap om vilka områden som har bra rykten, bra skolområden etc. 

Vi var också och besökte ett av husen som var till salu, men för tillfället så kan vi göra så mycket utan vänta på att få vårt hus sålt. Vi har haft bra med visningar utav vårt hus i Texas, men ännu inget bud .. så trist, då vill komma igång med huskarusellen här.

Helgen och dagarna har gått så fort och vi kan knappt fatta att vi bott här på hotellet i snart fyra veckor, galet!

3 november 2016

SeaLife Aquarium.

I lördags var vi till SeaLife Aquarium här i Orlando. Lillan är ännu för liten, för att uppskatta Disney World, så vi valde att titta och lära om fiskar, hajar och sköldpaddor.






SeaLife arbetar för bevarandet av utrotningshotade arter i havet samt att vi besökare få mer kännedom om arterna och hur vi kan hjälpa bevara dom.



2 november 2016

Fort Lauderdale.


I mitten av November är det dags för ett besök till Fort Lauderdale. Eftersom jag var tvungen att avboka tiden för förnyelse av mitt svenska pass i Dallas, så kontaktade jag konsulatet i Ft. Lauderdale istället och de hade några platser kvar i November. Yay.