31 mars 2016

Blood & Honey.

Mina föräldrar har bokat sin resa och kommer om två veckor! Det ska bli så härligt och vi har börjat planera lite vad vi ska hinna med under deras vistelse, som vi inte fick gjort i höstas.

Vi ska besöka en eller flera lokala vingårdar här i Granbury samt besöka Revolver Brewery som också ligger här. Mammas och pappas favvis öl är Blood & Honey och vad passar bättre än en kall öl under varma vårdagar.

28 mars 2016

Nya bekantskaper i Granbury.

Snart är måndagen till ända och jag har trots en lite försenad start på dagen, fått ganska mycket gjort. Jag har hunnit Skypa med underbara Jenny(trots lite försening pga. att vi hade en firma här för att ta hand om våra myrbon i trädgården) .. hade helt glömt bort detta!

Sedan åkte Everest och jag till Walgreen's för att köpa mer teething gel samt att hämta ut hennes hudkräm, då hon har känslig hud. Därefter hem och ta itu med vardagliga saker och m å s t e n! Haha

Nu angående rubriken på dagens inlägg..

Jag följer en grupp (Svenskar i Texas) på FB och såg i förbifarten häromdagen ett inlägg om en tjej som rest till USA med STS. Det coola var att hon bodde och studerade här i Granbury varav jag kontaktade henne och berättade att jag också var från Sverige och bodde här sedan juli-15. Vi har pratats vid ett par tillfällen och hoppas att vi hinner ses innan hon reser hem i juni.

Dagens sötpotatis/majs fejja.

27 mars 2016

Bluebonnet


Idag har vi haft en lugn och skön påskdag och vi har inte gjort något speciellt utan bara chillat hela dagen.

Vi tog en promenad med Linus och Evvie och hittade ett grönt område med Bluebonnets, som är Texas State flower.

24 mars 2016

Lilltösa växer.

6 månader i måndags och vi fattar inte vad tiden går fort. Hon har utvecklats så mycket på sistone och det känns som det händer nya saker varje dag.

Evvie sover bäst på mage och efter att ha pratat med hennes läkare och vår granne Morgan, som är barnsköterska så känns det bättre med min oro .. dock kollar vi henne flera gånger under natten, men hon sover verkligen jättebra.

Just nu håller vi på och tränar på att hon ska sitta upp utan stöd och det går väl sådär .. men men vi tar det som det kommer.

23 mars 2016

Det resande folket.

Pappa och mamma är på gång att boka en vårresa hit till oss i Texas - Tjohoo!! Längtan efter barnbarn, oss och Linus blev för mycket. Jätteroligt och en positiv boost i vardagen!

Även min bror med familj är i res/flyttplanerna, men inte förens i augusti i år. Min svägerska har fått jobb på svenska ambassaden, vilket är hur roligt som helst och de kommer att flytta till Afrika i tre år om allt går som det ska. Snacka om äventyr!


20 mars 2016

Första Vårdagen.

Ganska ironiskt att första vårdagen skulle inledas med frost och kalla temperaturer, men sol har vi haft i vilket fall som helst. Härligt!


Fin söndag på er alla!


19 mars 2016

|5 saker vi inte kan vara utan i köket|

Jag hittade en kul lista från Desirée i Schweiz. Fem saker/produkter vi inte kan vara utan i köket.

Så här följer vår lista, vilka produkter vi inte kan vara utan.
  1. Olivolja
  2. Mjölk/grädde
  3. Sharp cheddar ost
  4. Lök i alla former
  5. Kaffe

Happy Paws.

Linus har haft två vovvar hos sig sedan i mitten av veckan. Det har varit fullt ös och de har somnat ovanligt tidigt. Så härligt för Linus, då han har mycket spring i bena.



17 mars 2016

Paddy's Day.

16 mars 2016

Are you f'n kidding me?!

Brööl!! 

Jag hade tänkt mig en lugn och stilla stund i solen med en espresso och en bit Daim som jag fick i ett paket igår. Så härligt efter att jag lagt Everest för sin vila. Ha, glöm det!

Vår Roomba var programmerad att börja sin städrutt för en stund sedan och jag tänkte inte så mycket på det, förens jag kikar ut ur fönstret i Everest rum när jag håller på och byter blöja och ser vår Roomba komma körandes förbi fönstret och rakt över en färsk skithög som Linus precis lagt! 

Dammsugarh*****t hade lyckats ta sig ut på terrassen och ut på gräsmattan .. ganska imponerande ändå, men iallafall. Så det var bara att plocka isär dammsugaren och göra rent den...


Hur lyckas jag?! :'(

13 mars 2016

Play Date.

Linus och vi hade en jättetrevlig eftermiddag och vovvarna kom jättebra överens, så i slutet av Mars kommer vi att ha Dallas boende hos oss under en helg. Toppen!

Paret var så trevliga och maken i familjen hade svenska släktingar. Jättekul. Mamman var också hemmafru med en son som var 1,5 år, så det lär bli play dates när Everest blir lite större.

Meet&Greet med Dallas.

Om några timmar kommer Dallas hit. Det är en 7 år gammal retrievermix som ev. ska stanna här i ett par nätter i slutet av Mars.

Det var så lustigt, för jag fick kontakt med en familj som undrade om vi kunde tänkas ta hand om deras hund och det är klart att vi ställer upp, då vi vet hur stängd man kan bli med en hund samt att Linus skulle bli överlycklig över att få leka och busa i flera dagar.

Jag skrev till familjen och talade om, att vägbeskrivningen hit kan vara lite missledande och förklarade vägen. Jag fick ett stort lol tillbaka .. familjen i fråga bor två kvarter ifrån oss. Haha!!

12 mars 2016

|WiiU|

Dåligt väder under större delen av helgen och vi har inte gjort många knop.

Vi har laddat batterierna inför en ny vecka och kopplat av med Super Mario. Längesedan vi spelade och det var/är hur kul som helst. 

Lillan är fortfarande krasslig, men hostan har avtagit lite, vilket är skönt.

Halvpigg tös..

11 mars 2016

|Träd|

Jag har ju helt glömt att visa hur det blev när våra träd kom på plats förra veckan .. och efter att noga valt ut platserna för plantering på baksidan av huset, så är det nu på plats och vi är väldigt nöjda över att trädgården äntligen börjar se ut som just en trädgård.





10 mars 2016

|Oväder och sjukstuga.|

Vädret ger mig Whiplashskador. Ena dagen sommar och varma temperaturer, för att nästa regna, hagla, åska och rent av storma.

I och med det svalare vädret och ovädret som dragit igenom Texas och fortfarande håller sig här, så har både Kens och min allergi blivit värre. Även lilla snäckan har drabbats och igår var vi till läkaren och hon har en övre luftvägsinfektion. Stackars liten, men vi hoppas att det blir bättre inom de närmaste dagarna.
    Radarbild från tisdagens oväder.

4 mars 2016

|Ångest över vad som kan hända.|

Orolig och nojjig mamma vill ha råd och tips!

Everest äter och växer och har redan blivit fem månader. Hon har börjat vända sig från rygg - till sida - till mage. Jag jämför henne med en torktumlare, för hon vill inte ligga still på rygg. 

Det är i och för sig är bra för hennes utveckling, men jag får smått panik när hon somnar på mage, vilket har hänt flera dagar och nätter i sträck. Vi vill helst undvika att väcka henne, men jag får inte ro i kroppen och jag kollar till henne flera gånger under natten samt under hennes dagliga vilor.

Jag tänker på SIDS(Sudden Infant Death Syndrom) och blir alldeles nojjig. Jag vet att risken är större ju yngre bebisen är, men ändå..

Våra grannar har ett Angelcare alarm och de var väldigt nöjda med sitt. Någon som testat liknande?

1 mars 2016

|Trädgården börjar ta form|

Som ni läst, så har vi äntligen hittat en bra handelsträdgård att köpa träd från. Vi var till Brazos River Trees i söndags och tittade ut en röd ek, levande ek!?(live oak)som grönskar året om samt en alm. 

Vi är superglada över att vår trädgård inte kommer att se så kal ut längre och i slutet av veckan kommer de och levererar samt planterar träden och det ingår ett års garanti.

Och för att göra det lite mer till en grönskande trädgård, beställde vi lite buskar och mindre träd från arborday.org




|Hello March|