30 april 2014

Jag har drömt om Michelangelo.

...Eller nästan iallafall :)

Första dagen gick ganska snabbt och första timmen eller så spenderades att fylla i papper hos HR...fun fun

Annars mycket att lära och ta in! Alla som jobbar där, lära sig byggnaderna och de olika områdena i varje byggnad som har sitt specifika namn, vilken konst som visas vart, rutiner under dagen, säkerhet m.m.

Alla var så himla rar och tillmötesgående och nyfikna på Sverige och hur jag hamnade här i Texas till att börja med. Ingen verkar tro att jag bara varit här i nästan ett halvår...

Hittills känns det bra att åka till jobbet och idag kör jag solo med lite assistans...

29 april 2014

God Morgon Världen.

Morron! Sitter här och försöker fokusera på något annat än pirret i magen som finns där hela tiden...för nervös för att äta frukost, men lite grann fick jag i mig.

Jag kommer faktiskt inte ihåg sist jag kände så här, men jag är övertygad om att det kommer gå över när jag kommer dit.

Nåväl, dags att ta i itu med dagen och åka...med blandade känslor.

28 april 2014

Kimbell Art Museum - Outside sneak-peek.

Nu på eftermiddagen var jag och Linus iväg en sväng till Kimbell Art Museum för att reka lite inför morgondagen. Måndagar har dom stängt, så det var lugn och tomt på folk och bilar. Skönt. Hade svårt att lokalisera mig, när jag var där på intervju.

Jobbet ligger i The Culture District, här i Ft. Worth och det är verkligen jättefint omgivet av grönskade träd-och växter. Plus massa ekorrar som Linus fick vittring på :)





Börjar känna fjärilarna komma...

Kan börja med att meddela att jag tappat bort mina kära fina solbrillor från Ralph Lauren som jag köpte i Malaga förra sommaren. Som vi letat...och jag blir så trött på mig själv och besviken naturligtvis! Samt att solen i Texas är inte att leka med...fick ta ett par gamla som jag har i reserv. Alltid något.

Jag måste ha lagt dom någonstans i huset, då vi fick flytta runt på saker när killarna kom med vitvarorna i lördags. Hmm, det ligger och gnager bak i huvudet på mig hela tiden. Men så småningom kommer de väl fram.

Idag började Ken kvällsskift igen, så på förmiddagen rensade vi ogräs och klippte gräsmattan på framsidan av huset. Skönt att få det gjort innan det blev för varmt. Idag har vi +30C.

Nu har Ken åkt till jobbet och jag ska strax ta en tur med bilen för att dubbelkolla att jag hittar till jobbet imorgon förmiddag.

Börjar bli lite nervös, men jag vet att det kommer gå hur fint som helst. Men lite fjärilar i magen måste man få ha när det är första arbetsdagen eller hur?! :)

Fin måndag på er!


27 april 2014

One shade of grey.

Igår började dagen lugnt och fint, för att senare på eftermiddagen bli något sånär organiserat kaos...!!

Vår kyl/frys samt tvättmaskin och tumlare levererades vid 16-tiden och vissa av produkterna kunde tas in genom garaget vilket gick smärtfritt, men kylskåpet var för stort, så de fick montera bort ytterdörren(!!) får att kunna få in det i huset samt möblera om lite.

På något sätt hade vi förträngt hur stort kylskåpet var, men nu är det på plats och vi älskar det. Massa utrymme och en fungerande ismaskin som både gör krossad is - och isbitar. Vardagslyx!

Vi har också tvättat allt och inget, bara för att liksom...haha, gud vad nördig man blir av nya saker.



26 april 2014

Ny arbetsoutfit.

Igår mötte jag upp Ken på Hulen Mall för att kika på GAP om vi kunde hitta delar till min nya arbetsklädsel. Och de hade rea upp till 60 % på vissa plagg i butiken. Yay!!

Jag lyckades hitta byxor, men tyvärr var dom lite för långa, men butiksbiträdet ringde till en annan GAP-butik på University Dr, där dom hade den kortare modellen, som skulle reserveras åt mig. Ken hittade också en jättefin marinblå kavaj som följde med hem.

Vi sprang också igenom Macy's där några vita baströjor samt en Ralph Lauren skjorta fick följa med hem. Helt galet vilken prisskillnad det är jämfört med hemma :/

På vägen hem stannade vi vid den andra GAP-butiken och till min lättnad var byxorna betydligt bättre i längden. Jag får se om jag möjligen lägger upp dom lite...

Mycket nöjd med shoppingturen och jag fick allt och lite till som jag behöver på tisdag.

Trevlig lördag på er!


25 april 2014

Shoppingrunda till Hulen Mall.

På tisdag börjar jag mitt nya jobb på Kimbell Art Museum och det ska verkligen bli skitroligt! 

Jag har fått instruktioner om vad jag ska ha på sig och jag ska bära mörkgrå/grå byxor, vit blus/tröja och en blå blazer, vilket jag inte har i min garderob för tillfället...

Detta betyder shoppingrunda!! Första stoppet kommer bli GAP och jag hoppas kunna hitta min outfit där, kikade online på ett par byxor som verkar passa bra.

Aldrig en rolig utgift, men ack så nödvändigt.

Igår var vi på Conn's och kikade på ny kyl/frys, då det kylskåp som tillhör huset vi hyr är värdelöst och pyttelitet samt att ismaskinen har varit trasig en längre tid. 

Varje gång vi har slut på is, får vi åka och köpa en ispåse för 2 dollar som i stort sett tar upp hela frysen! Not cool :)

Så imorgon kommer vi att få hemlevererat ett stort nytt och fint kylskåp i rostfritt stål och jag längtar verkligen.

Vi passade även på att köpa en ny front-loaded?! tvättmaskin (äntligen!!!) och en ny tumlare. Aldrig kul att spendera mycket pengar på dessa produkter, men det är investering och jag tror att det kommer bli jättebra!



24 april 2014

Ännu en video med stridsflyg...

Jag testar det här med videoinlägg igen, eller jag gör ett försök! Det fick bli Youtube istället som kanal, då jag glömt lösen till VideofyMe och det bara krånglar.

Anyhow...
 
Vaknade i morse av att det dånade över taket...och hela för/eftermiddagen har flygen kommit in lågt i par av 2 eller 4. Lite häftigt är det ändå :)

22 april 2014

Jag har fått jobb!

Idag hade jag min första intervju här i USA, för en tjänst på Kimbell Art Museum i Fort Worth. Prick kl. 10 öppnade dom och jag gick till informationen för att möta upp den person som skulle intervjua mig. Alla var jättetrevliga! Bra start på dagen.

Intervjun varade ca. 30 minuter och dom frågade lite allmänna frågor om min utbildning och karriär hittills. Sedan berättade dom om museumet, själva tjänsten, vad som förväntas av mig, klädkod, lön osv.

De skulle återkomma med svar om hur det gått inom den närmsta tiden, men inte trodde jag att dom skulle ringa tillbaka nu på eftermiddagen och erbjuda mig tjänsten. Är så lycklig och stolt över mig själv. FÖRSTA JOBBET I USA!



21 april 2014

Monument Valley - Utah.

Tillbaka i Texas igen sedan lördag kväll och trots att det var spännande och roligt att få uppleva nya stater och platser, så var det ändå skönt att komma hem igen.

Men oh boy vad jag har fått se mycket vacker natur under förra veckan. En favorit var klart Monument Valley i delstaten Utah.





20 april 2014

Ett grönt paket på trappan.

Grönt paket betyder lycka och glädje från Sverige! Goa Jenny har skickat ett påskägg fyllt med godsaker i.

Total lycka efter en lång resa och många timmar i bilen :)

Glad Påsk på er!


18 april 2014

Bye Colorado, we'll miss you.

Efter några absolut underbara dagar här i Littleton/Denver, så börjar vi vår resa tillbaka mot Texas och Fort Worth!

Vi ska under hemfärden besöka Vail, Moab och Albuquerque med dess underbara landskap och vi räknas vara tillbaka hemma sent lördag kväll.

Vi har med oss så mycket positivt ifrån Colorado och allt har varit helt underbart här!!! Allt från hotell med urgullig personal till landskapet - allt.

Vet inte när jag kommer att ha bra internetanslutning igen, men jag finns på Instagram.

XO from Colorado! 



17 april 2014

Red Rocks.



From Colorado with love!




16 april 2014

Från söt valp till...

...Mr. Halvt könsmogen!

Linus har de senaste två veckorna verkligen växt och kommit in i någon sort halvpubertet och könsmognad. Han utmanar, äter cigarettfimpar,hundskit, kottar...ja all, skäller och biter när JAG säger till honom och är from som ett jäkla lamm när Ken säger ifrån. 

Jag har läst valpboken, lyssnat på råd och gått med i en Facebookgrupp för de som har Vizsla-hundar, men mitt tålamod räcker inte till alla gånger. Igår var en sån dag...

Linus skällde konstant(kul när man är på ett hotell), nafsade och var en riktig liten skit. Usch! Jag fick i stort sett inget gjort, tack för den liksom.

Jag skrev en fråga till Vizsla-gruppen om hans beteende och fick bra respons. ALLA som har en Vizsla har gått igenom detta stadium och det gäller att ha tålamod, då det kommer att bli bättre. Men när man är uppe i det, så känns det stundtals hopplöst och jag känner mig totalt värdelös som matte...



15 april 2014

Vykort.


Laddade ned en app som heter Postale, där man kan göra egna vykort.

Fyra koppar kaffe senare...

God Morgon!

Idag vart det en tidig morgon, då Ken's kurs började redan vid 8am i morse. 

Jag har varit ute med lillfis ett par gånger och han älskar verkligen snön, båda att äta(!!) och att springa runt i. Jätteroligt att se!

Eftersom Ken har bilen, blir jag lite låst om dagarna, men vi försöker hitta på saker när han kommer hem på eftermiddagen plus att det är bara idag, onsdag och torsdag som är "hela dagar" på kursen. På fredag slutar han redan runt lunch och då ska vi utforska lite mer av Denver-området och jag har fått fina tips om vad som inte får missas. Jättesnällt.

Trots att jag nu befinner mig på hotellet, så går det ingen nöd på mig. Det finns alltid kaffe och snacks tillgängligt, fina områden att rasta Linus runt hotellet, jag har internet och tv.n som håller mig sällskap.

Vy från vårt hotellrum.

Turistinfo om olika platser och sevärdheter i Colorado.

14 april 2014

Roadtrip - Littleton pt.2

Efter nästan sex timmar i bilen, flertal kissepausar, trött i ryggen, platt röv, färdas från +32C till snöstorm och minusgrader, så nådde vi äntligen Littleton, Colorado där vi kommer att stanna tills på fredag.

Helt otroligt vad vacker naturen och de snöklädda bergen är och idag innan Ken åkte på konferens, så åkte vi ut och fotade lite. Vilket område!!

Vi bor på Homewood Suites som är petfriendly och vi har det väldigt bra. Frukostbuffé är inkluderat och även middag, vilket gör allt så mycket smidigare.

Idag hade Ken en kort introdag och jag passade på att plugga körkort. Imorgon blir det en lång dag för Ken's del och Linus och jag ska åka och tvätta bilen(väglaget igår gick hårt åt bilen) samt kika runt lite här i området.

Vi planerar vår fortsatta rutt tillbaka till Texas på fredag och vi ska besöka Denver samt åka till Vail. Resten är lite luddigt än...Moab är redan klart, men vi vet inte om vi ska inkludera Albuquerque, Roswell?



Roadtrip - Amarillo pt.1

Vid startade från Fort Worth vid 11am och vi hann åka 10 min innan vi kom på att Ken glömt viktiga papper till kursen PLUS att vi lämnat garagedörren öppen...stressade? Lite grann! :)

Fortsatte mot Wichita Falls där jag testade Sonic för första gången och det var ok. Är trött på snabbmat, men det är dock behändigt på en sån här resa.

Jag körde från Wichita Falls ända tills Memphis, TX där vi bytte då min rygg var paj och värkte och min bakdel plattare än åkrarna här :)

På vägen har vi sett landskapet förändras. Oljepumpar. Massa lååånga tåg. Ängar och jordbruk samt massor av betande kor. Welcome to Texas!

Nu är vi i Amarillo och har varit och fotat Cadillac Ranch, vilket var en häftig upplevelse. Mycket fina bilder.

Efter middag på ett Steakhouse(of course) är vi nu tillbaka på hotellet och relaxar. Linus har varit så duktig och lyckas i vanlig ordning charma alla t.o.m hotellpersonalen som gav honom kex - jättegulligt.



11 april 2014

Deklarerat.

Pappren från Skatteverket trillade ned i brevlådan igår och det var verkligen så snabbt avklarat.

Laddade ned appen och vips, så hade jag deklarerat över min mobil...bara sådär. Och lite pengar blir det allt på kontot i juni - tjohoo.

Heja dagens moderna teknik!

Fyra månader i USA.

Hej på er! Hoppas alla har en bra fredag hittills :)

Ken ska strax bege sig iväg för att jobba några timmar innan vi tar helgen. Jag ska bege mig ut i solen och ladda D-vitamin. Underbart väder ute idag med ca. 30 grader. Jag klagar inte!

Packning till vår roadtrip har halkat efter lite, men det ordnar vi ikväll. Kanske inte världens bästa timing, men det mesta är redan förberett, så det borde gå snabbt.

Idag slog det mig också att jag varit i USA i fyra månader!! Fatta vad tiden går fort...helt crazy, men underbart.

Mycket har hänt sedan jag flyttade hit och alla mina dokument är uppdaterade, så nu är nästa projekt att ta körkort. När Ken är på kurs om dagarna, så tänker jag plugga manual, så jag kan ta testet när vi kommer tillbaka till Texas igen.

Vi kommer att vara på resande fot fr.o.m imorgon och jag kommer att hålla mig mer uppdaterad på Instagram. Länken dit finns i högerfältet  

Y'all stay tuned!


10 april 2014

Besök hos veterinären.

I morse hade vi vårt månatliga besök hos Banfield Animal Hospital för att lillfisen skulle få sina vaccinationer. Guud tar det aldrig slut liksom...

Han väger nu 25Ibs/11,6kg. Han äter och växer, men är perfekt enligt veterinären. Hon tyckte han var jättefin och duktig. Han gjorde inte ens ljud ifrån sig, när hon gav honom en spruta i låret...varför? Han vart mutat med kex :)

Allt väl med alla vaccinationer och dyl, men idag tog vi också beslutet att kastrera honom, vilket kommer att ske i mitten av maj. 

Det blir dagkirurgi, vilket innebär att vi lämnar honom vid 7am och hämtar upp honom vid 4.30pm. Varför dom väljer att behålla honom så länge, är för observation, vilket känns tryggt utifall något skulle inträffa.

Annars?!

Ken jobbar kvällsskift. Jag varvar jobbsökande med att ladda tvättmaskinen, då vi måste packa imorgon. Linus ligger däckad i soffan. Vädret är behagligt, men förbaskat blåsigt!


Project - Meeting new friends.

För ett tag sedan träffade jag Camilla från Sverige och vi har mötts upp ett par gånger för en fika. Jättemysigt och det kommer att bli fler...

Idag har jag träffat vår grannes fästmö, då vi tog en smoothie. Hon heter Hailey och flyttade hit från Kina i februari. De kommer att gifta sig i början av maj.

Eftersom jag jobbat i Kina, så var det roligt att dela mina upplevelser med henne och hon kommer också från en av mina favoritstäder - Shanghai.

Annars så förbereder vi inför vår Colorado-resa. Vi har gjort lite ändringar i resrutten för att vi ska få se mer av USA, så nu har vi bakat in lite av Utah också...dear lord, det kommer att bli en platt röv för mig innan Amarillo :) Mååånga timmar i bilen! Men kul ska det bli i alla fall.

Linus valpfoder kom idag och han tog kontroll direkt!!

Solig och skön kväll på terrassen.

7 april 2014

Speedad på Espresso.

Halloj igen, wow helgen har gått alldeles för fort igen!

I fredags så firade vi att jag fått mitt SSN, men också att vår kära kaffemaskin kommit in i vårt liv. Som jag saknat mitt espresso...och jag drack säkert 4 koppar med Espresso samma kväll. Kanske inte världens bästa idé, men det var gott till en liten bit mörk choklad.

I lördags åkte vi till en av Kens kollegor för lite vin och ost, innan vi fortsatte till en, för oss ny restaurang som heter Fire Oak Grill, där dom serverar "Rustic Texas Cuisine".

Igår var det en mulen och tråkig dag, men jag mötte upp Camilla för en fika och när jag kom hem igen, så tog vi en tupplur allihopa. Mysigt!

Medskickade testexemplar till Nespressomaskinen. Thums up!!

Massa smarriga drinkar på Fire Oak Grill

Tröttmössan själv.

Eos lip balm.

Testade att köpa eos lip balm (summer fruit) och jag tror att jag inte ens betalde 3 dollar för den på Target

Kikade om den fanns i Sverige, vilket den gör och på Kicks kostar den 89 kronor!! Wow vilken skillnad.


5 april 2014

SSN has finally arrived.

Tjihoo!

Ni kan föreställa er att jag vart glatt överraskad, när jag kollade brevlådan igår. Total lycka! Mitt Social Security Number kom igår. Nu är jag liksom med i spelet igen!

Så många dörrar som detta lilla papperskort för med sig...körkort, jobb - typ allt.

Jag har börjat söka jobb - det känns lite skrämmande, men underbart samtidigt.

Igår var det också dubbel glädje här, då vår Espressomaskin äntligen kom på plats. Åhh som jag har längtat efter ordentligt starkt kaffe och inte det mesiga svaga kaffe som serveras här i USA(okej Starbucks räknas inte...men ni fattar poängen).


Ha en fin lördag vart i världen ni än befinner er!

3 april 2014

Det klaffade.

Tänker INTE nämna vädret igen(haha för många bilder på Instagram), då jag uppenbarligen är en rookie när det gäller oväder här i USA! Men det är mitt första oväder här i USA sedan jag flyttade hit och jag blir väldigt nervös.

Idag hade jag en fikadejt med Camilla på Starbucks och det var så härligt att träffa henne igen och verkligen sitta ned över en fika och prata om allt mellan himmel och jord. På söndag ska vi ses igen :)

Innan ovädret bröt ut...

Thunderhead building up...

En av många vädervarningar på mobilen...