30 december 2013

Shopping dag.

Idag har jag och Sandra varit till Ridgemar Mall och shoppat. Såå mycket fint och soo many good deals.

Först var vi på Neiman Marcus och tittade på klänningar, då Sandra ska vara brudtärna till våren i Atlanta. Det vart också en sväng in på Dillards där de hade så otroligt fina skor.

Vi lunchade på ett ställe som heter The Lunch Box som var ett populärt, där de erbjöd sallader och sandwiches.

Därefter vart det lite spontanshopping på Old Navy och Victoria's Secret. Jag fyndade en fin marinblå tunika och en gosig svart poncho på Old Navy samt underkläder på VS, då de hade tag 7/26$.

Därefter inhandlade vi det sista inför vår nyårsfest imorgon. Åhh det ska bli så kul!!! Uppdateringar kommer - promise :)




Ridgemar Mall.

Idag blir det en tur med en nyfunnen amerikansk vän som heter Sandy. Vi ska åka till Ridgemar Mall för att shoppa lite, dels inför Nyår, men också för att hon ska på bröllop inom en snar framtid och behöver skor...

Jag är så oerhört tacksam för Ken som verkligen tagit sin tid till och visa mig runt samt presentera mig för nya bekantskaper

Hoppas kunna ta lite bilder och lägga upp.

29 december 2013

Cooking cream?!

Har någon av er töser som bor i USA några tips på mejeriprodukter, som motsvarar matlagningsgrädde?

28 december 2013

Fitbit.

Idag har Ken fixat i garaget och jag har städat huset..puuh! Men det känns verkligen jättehärligt efteråt och vi är nöjda.

Sedan åkte vi ut på lite ärenden till Home Depot och Best Buy med en liten paus för att testa hamburgarna på Whataburger :)

Vi kom hem från ärendena med lite av allt, men mest spännande var armbandet från Fitbit som håller koll på typ allt, steg, vikt, sömn..ALLT genom ett armband som man bär dygnet runt!

Efter nyår är det dags att ta tag i träningen igen..längtar tills vi får igång Wii igen. Så kul...

27 december 2013

Medical Appointment.

Idag hade jag mitt första läkarbesök här i USA. Spännande och om något mycket mer annorlunda än i Sverige.

Mitt besök var kl. 10 hos en läkare som vi blivit rekommenderade av vänner och vid ankomst till kliniken fick jag fylla ca. 10 dokument om mig och min medicinska historia bla bla bla...sedan kom en medical assistant och hämtade mig för att ta mitt blodtryck, väga och mäta mig.

Kort därefter kom världens goaste doktor in på rummet och besöket gick bra, så bra att Ken också skrev in sig, så nu tillhör vi samma family clinic.

Vädret här i Ft Worth var faktiskt anledning till besöket. Det skiftar något helt galet vilket har resulterat i allergi, så iväg för att inhandla allergitabletter blev det.

Den dagliga trippen till Starbucks

26 december 2013

American Everything.

Jag är trött!! Förvånad?

Massor av intryck, bekantskaper, lära sig leva med mannen i mitt liv igen :)

På julafton åkte vi till Kens chef och hans fru för middag och holy moly vilket underbart område de bodde. Det var ett gated commuity och med de husen förstår jag varför. Otroligt vackert!

Deras hus var helt underbart med pool och spa-område. Vi började kvällen med ost och vin följt av Surf 'n turf. Såå gott.

Juldagen firades i lugn och ro, vilket var skönt. Vi öppnade julklappar och pratade med min samt Kens familj i Alabama.

Jag fick produkter från Burt's Bees i min julstrumpa samt presentkort från Old Navy samma massor av godis! Sugar overload...Ken fick spel till sitt PS3, vilket han är nöjd med.Vi fick också presentkort vilket passade perfekt då vi fortfarande inreder huset. Mycket uppskattat! 

Vi har också varit och storhandlat tillsammans, vilket var en upplevelse i sig..vi åkte till Albertson's som ligger i Saginaw. Amerikanska mataffärer är en hel vetenskap för mig. Så mycket att titta på, så mycket att välja bland...så amerikanskt!

Alright, dags att avsluta för idag. Pizzan från Papa John's har kommit och om en stund kommer Kens arbetskollega Sandy hit. Hon är en av de första personerna jag mötte när jag först kom hit och hon är verkligen jättetrevlig.

Ha en trevlig kväll!




24 december 2013

23 december 2013

Lite hemlängtan.

På onsdag har det gått två veckor sedan vi kom hit till Texas och vi har som ni vet varit väldigt upptagna med huset för att få allt klart.

Nu är det i stort sett klart, dock ett gästrum kvar där vi bokstavligen kört in alla saker som vi inte vet vad vi ska göra med än och nu börjar vardagen komma krypande.

Jag är för evigt tacksam att Ken har semester och att han visat runt mig och tagit hand om mig sedan jag kom hit, men det blir också tufft att leva på varandra 24/7 om ni förstår vad jag menar...

Vi har inte bott ihop sedan 2010 och det är svårt att börja om igen, i ett nytt land och nu i ett nytt hus. Han irriterar sig på vissa saker som jag gör och vice versa, men det känns ändå som att det är en naturlig reaktion vi genomgår och vi måste bara arbeta oss igenom de svåra stunderna som uppkommer..

Är nere i en liten svacka just nu och jag vill verkligen inte låta negativ, men jag har börjat få lite hemlängtan speciellt när jag läser alla fina inlägg på bloggar och FB om julfirande hemma i Sverige.

Men jag får/måste rycka upp mig för det finns så mycket jag är tacksam för och jag har världens mest omtänksamma familj, både min amerikanska och svenska samt absolut underbara vänner och jag vet att det kommer att bli bra.

Tack för era idéer om inlägg i framtiden, nu har jag fått massor att planera.

22 december 2013

Vad vill ni veta?

Känner mig lite vilsen med bloggen..borde inte göra det, då det finns massor att skriva om, men just nu vet jag inte vart jag ska börja eller vad ni vill veta.

Så...ni får hjälpa mig lite på traven. Vad vill ni veta mer om?!

21 december 2013

Första åskovädret!

Vaknade vid 3-tiden i morse av blixtar och dunder. Fy farao! Jag hatar åska och var vaken större delen av morgontimmarna..Zzz!

Nu koffeinchock av kaffe och energidryck innan vi ska ut och handla julklappar samt veckohandla. Idag kom också min svenska flagga som nu sitter så fint på bilen. Mycket viktigt!

Det börjar verkligen sjunka in att jag är här tillsammans med Ken och att vi inte behöver vara ifrån varandra igen. Varje minut och timma på dygnet är underbart i hans närvaro.

It's organic 2U!

Vi har testat att signa upp oss för att få lokalt odlade grönsaker och frukt hem till dörren från itsorganic2u.com. Det ska levereras den 22/12 och om vi är nöjda så blir det leverans en gång i veckan.

Har någon av er i USA testat på något liknande?!

20 december 2013

Helg med lugn & ro.

Idag är jag extra glad och lättad för den delen att jag lyckades köra och hitta till Bed,Bath&Beyond helt själv. Yay me!! Tycker det är lite läskigt att köra här...

Vi hade beställt en Keurig Coffee Carousel online, men det visade sig vara till fel kapslar. Typiskt! Så idag åkte vi och bytte den, vilket gick bra.

Resten av dagen har vi diskat och ställt undan de kastruller och stekpannor som blev levererade igår. UPS-killarna såg måttligt roade ut när de kånkande in 3(!!) stora kartonger.

Hela förra veckan var kaos här med kartonger, bubble warp, frigolitförpackningar...usch!! Och så fort vi städat undan ett par kartonger och klappat oss på axlarna för att ha gjort ett grymt jobb, ringde det på dörren och nästa lass var på ingående..MEN nu är vi så gått som klara.

Ken har också skaffat något som heter HULU Plus, vilket gör att jag kan komma ifatt på olika tv-serier, filmer m.m som jag missat bl.a. Grey's Anatomy. Heaven!!!

Ikväll blir det Chinese take-away och film för det är vi värda..och ett glas vin eller två ;)

Keurig coffee carousel.

Veckan i bilder & text.

Förutom att få ordning på huset, träffa grannar och arbetskamrater, så har Ken visat mig vad Ft.Worth har att erbjuda.

Starbucks
Underbart att ha nära till hands och jag har skaffat min app som gör det enkelt att betala med och fylls på när saldot sjunker under 15$! Jag har också testat drive thru, vilket var en smidig historia.

Central Market
Vilket ställe. Färsk frukt, grönsaker, pasta, kött, fisk, vin, ost, sallader, kryddor - Allt!

Stockyards
Supermysigt område som hade hela västern-känslan över sig. Barer och restauranger som verkligen måste besökas igen.

Eagle Mountain Lake & Lake Worth
Fantastiskt vackert område, då jag "övningkörde" här för någon dag sedan. Mysiga caféer och restauranger i anslutning till sjön.





19 december 2013

Welcome home!

Nu har jag varit i USA i en vecka och tiden verkligen flyger fram. Har tänkt många gånger att jag ska sätta mig med bloggen, men tiden har ägnats åt att få ordning på huset.

Men vi backar tillbaka en vecka, då vi påbörjade vår resa mot USA.

Resan. Det var väldigt känslomässigt att säga farväl till min familj och älskade hundar, men det gick faktiskt bra och jag känner att jag har ett enormt stöd hemifrån både från familj och vänner.

Flygresan från Arlanda till Paris gick bra trots att vi var väldigt trötta på morgonkvisten. Det anslutande flyget från Paris till Minneapolis var i tid och man kollade så jag hade alla papper redo för immigrationen i USA och jag säger bara business class. Wow vilken oerhört behaglig resa vi fick. Uppassade till tusen och jag kände mig som en prinsessa! :)

Väl i Minneapolis fick Ken och jag dela på oss och jag vart hänvisad till en annan kö, där en officer vinkade fram mig. Jag lämnade över kuvertet(samt mina röntgenbilder som jag snabbt fick tillbaka, då bilderna skulle tas med till min doktor/klinik i framtiden). Jag fick lämna fingeravtryck samt signera några dokument och sedan var allt klart. Allt tog mindre än 5 minuter och jag vart så himla glad när officeren tittade på mig och sa välkommen hem. Åhh vilken känsla!

Att jag sedan fick vänta 45 min på att Ken skulle komma igenom passkontrollen var en annan historia...

Vidare med nästa flyg efter ett tag mot Texas och DFW. Och känslan av att vara där, äntligen efter så lång tid, så lång väntan och längtan. Obeskrivligt.

Kylan och isen(!!) var dock inte välkomnande, men jag smälte när jag såg min fina bil och vilka möjligheter den bilen har när vi pressade in 5 stora resväskor á 32 kg samt 4 mindre carry-on bagage.

Bilfärden hem tog oss ca. 45 min och jag var så spänd av att se huset och det är verkligen ett underbart hus som vi hyr. I'm in love.

Huset. Innan Ken åkte till Sverige hade vi tillsammans bestämt och beställt möbler och andra hushållsartiklar där lite av det redan hade blivit levererat och resten började ramla in dagen efter vi kommit hem.

Hela veckan har verkligen gått åt till att packa upp(inget gick sönder under resan), montera ihop, tvätta och få ordning på kläder, dammsuga, moppa m.m. Lära mig tvätt, diskmaskin och alla andra knappar som gör livet enklare för oss ;) Och därutav min frånvaro här på bloggen, men desto mer på Instagram vilket har varit väldigt smidigt.

Men nu har vi äntligen börjat komma i fas med det mesta, vilket känns underbart och idag tog vi faktiskt en liten paus från alla måsten och Ken spelar PS3 och jag bloggar igen vilket känns skönt. Har saknat er!

Flyget mellan Stockholm och Paris.
Business class som gjorde flygresan helt gudomlig.
Allt börjar komma tillrätta och vi har fått lite julkänsla.
Här är gatan där vi bor.

13 december 2013

Hello From The Lone Star State.

Hello from America!

Bokstavligen kastar in ett inlägg, då vi har huset fullt av väskor, inredning och annat som ska på plats..

Vet inte vilket som var värst..packa eller packa upp?! :)

Jag kommer att skriva ett inlägg när allt lugnat ned sig med jet lag med mera och berätta om de senaste dagarna.

Håller mig mer updated via Instagram (madeleine_h) och ville passa på att tacka för fina kommentarer och välkomnande till USA.

Fattar inte att jag äntligen är här!!

9 december 2013

Leaving on a jet plane.

På onsdag morgon lämnar vi Sverige på obestämd tid för att resa västerut mot USA.

Vi har i stort sett packat klart allt och jag vågar inte skriva hur många kilogram vi kommer checka in!!

Imorgon efter lunch åker vi till Arlanda för att checka in på Radisson Skycity, då vårt flyg lyfter väldigt tidigt på onsdag.

Om vi inte hörs innan dess, så hör jag av mig från USA!! :) Woohoo.

7 december 2013

American Christmas Cards.

Hej på er alla!

Idag har Ken och jag gjort fina julkort till alla släktingar i USA och Sverige. 

Vi..eller snarare Ken skapade ett jättefint julkort via Vistaprint med en bild på oss samt en väldigt traditionell julhälsningar. Jättekul och väldigt vackert.

Jag bestämde färg och bild(of course) på kortet och det kommer att levereras hem till oss på onsdag den 11 december.

Får visa ett ex när vi kommer hem :)

6 december 2013

Waking Up To Winter.

Vi vaknade tidigt i morse och kikade ut genom fönstret och det var nästan en magisk stund. Vitt så lång vi kunde se. Fin vit snö som virvlade runt i vinden och minusgrader. Underbart.

Jag är jätteglad att jag fick uppleva lite vinter innan jag flyttar till Texas nästa vecka. Men vad jag kunde utläsa av vädret där, så har de också haft kallare väder och lite nederbörd. Hmm fast dock inte på samma sätt som här tror jag..temperaturen verkar växla väldigt mycket.

Det är iallafall sista helgen som jag befinner mig i Sverige på ett tag och det känns vemodigt, men Sverige finns kvar och mina föräldrar planerar att besöka oss till våren vilket känns jätteroligt.

5 december 2013

Visit to a swedish daycare.

Idag har Ken och jag besökt en förskola där jag jobbade fram tills för någon vecka sedan.

Intressant för honom att se hur det ser ut och fungerar här i Sverige, möta några av barnen samt alla fröknar som var jättenyfikna på honom eftersom jag hade pratat mycket om honom plus att de var nyfikna på mitt 'nya' liv i USA.

Det visade sig också att en av fröknarna hade släkt som jobbade i Arlington, som inte alls ligger långt ifrån Ft. Worth och att de skulle besöka Texas till sommaren och ville gärna att vi skulle mötas upp - jättekul!

Besöket var verkligen uppskattat och Ken förstod att jag hade trivts väldigt bra där.

Stockholm 30/11-13

4 december 2013

Svenska saker & ting.

Kastar in ett kort inlägg för att komma ifrån packningshysterin!! 

Igår var Ken och jag i Örebro för att inhandla lite saker som är viktiga för mig att ha med till USA. Kanske finns något av det redan i USA, men varför chansa?! :)

Jag köpte några Ekelund handdukar och diskdukar. Svenska måttsatser. Osthyvel. En fin vit adventsljustake. Wettex disktrasor. Kryddor. Marabou choklad. Skumtomtar. Alladin ask. Och mycket mera..hej hej övervikt!!

Vi håller också på att planera lite inför vårt lilla julbord som vi ska ha hemma till helgen. Så idag har vi stekt köttbullar som var helt fantastiskt goda. Ser fram emot en helg med mycket god mat.

Ha en fin kväll!

2 december 2013

Packing in progress..a neverending story.

Hej på er och tack för alla fina kommentarer här på bloggen och även på Instagram. Värmer otroligt mycket!

Vi njuter av Sverige för fulla muggar, men idag har vi fortsatt packa resväskor..puuh. Det tar sån tid pga. vissa saker måste packas in speciellt för att inte riskera att gå sönder under flygresan, men vi har fått mycket gjort idag.

Imorgon ska Ken och jag ta en tur till Örebro för att inhandla lite smått och gott som vi kommit på under dagarna att vi behöver.

Och det börjar sjunka in så smått varje dag att jag faktiskt SKA flytta med Ken till USA, att vi kommer att få vara tillsammans hela tiden och jag har nämnt det förut, men det känns ibland fortfarande helt overkligt.

1 december 2013

He is here!

ÄNTLIGEN är Ken här, efter att vi inte sett varandra på nästan 13 månader. Helt galet!!

Han landade på Arlanda i tid i fredags 29/11 och det pirrade ordentligt i magen innan dörrarna till ankomsthallen öppnades och jag fick kasta mig i armarna på honom.

Det är så otroligt underbart att ha honom här och att jag kan pussa och krama på honom när jag vill ♡

Vi stannade en natt i Stockholm och var ute och åt och myste ordentligt, träffade min bror, men det blev en tidigt kväll då Ken var trött pga. Jetlag.

Igår kom vi tillbaka hem och mina föräldrar är så glada över att träffa honom igen. Vi stannade uppe tills midnatt och pratade. Supermysigt. Jag fick också en tidig julklapp i form av en fin iPhone 5S med mitt nya amerikanska(!!) nummer. Gaahhh är såå glad.

Idag har vi packat ihop en resväska av MÅNGA(!!) som ska med över Atlanten och jag fattar inte att jag flyttar till USA om 9 dagar.

Väntan på att AirFrance ska anlända..
Firande att vi äntligen är tillsammans igen

Utsikt från SAS Radisson Waterfront