30 augusti 2013

Stockholm.

Idag blir det Stockholm för hela slanten med bästa Jenny!

Tåget går 7.20 och del blir en heldag med massa roligheter.

Fixar till ett inlägg när jag kommer hem annars håller jag er uppdaterade via Instagram.

Stay tuned..

Sista dagen på jobbet.

Det var med blandade känslor som jag åkte till jobbet med idag. 

På ett sätt skönt att man inte sitter på någon fast tjänst längre med uppsägningstid, men synd för lönen. 

Skönt att jag numera kommer att få gå tillbaka till att lägga mitt eget schema, men nu är det upp till mig hur mycket lön jag vill ha i månaden. Timvik är fab..NOT.

En del tårar och mycket kramar har det blivit idag och jag fick också fina presenter och i september ska vi ut och käka =)

Men nu är fokus på kommun från och med måndag och jag har redan fått uppdrag att jobba på en förskola under förmiddagen. Alltid något..

Hoppas dock att immigrationsprocessen går fortare nu. Saknar Ken något otroligt mycket. 

Choklad från söta kollegor

29 augusti 2013

Lucky me.

Idag var det vinlotteri på jobbet igen och jag vann för 3dje gången. Yay me! Vet dock inte vad de andra tyckte om det..men who cares?! I won.

Jag gör min sista dag på jobbet imorgon och har en riktig lyxdag, då jag slutar 12. Funderar på att gå och göra pedikyr efter jobbet..låter som en bra idé tycker jag :)

Bjöd på tårta idag och man såg bara fotsulorna på mina kollegor under den heliga fikan, då de dök på kartongerna. Tror det var uppskattat och det kändes bra.

En del tårar, då jag inte kommer att träffa några av kollegorna imorgon, men jag har lovat att komma och hälsa på och ta med Ken a.k.a mannen som i deras ögon berövar dom på en bra kollega :) Kommer sakna dom..

Dagens vinst

26 augusti 2013

Sista veckan på jobbet.

Igår var jag ledig och oj vad skönt det var! Solat, sov middag på altanen, varit ute i skogen och promenerat då jag var hundvakt för att mina föräldrar har varit till Åland. Hello taxfree.

Jag har tre och halv dag kvar på vårdcentralen, som jag vet om i nuläget. BUN/kommunen har också lagt till mig i sina system igen, så till nästa vecka är det bara att fylla i schemat.

Jag tror att det kommer att bli bra på många sätt. Lönen blir dock inte densamma, men jag får själv styra över mina timmar och jag kommer att behöva ha vissa dagar till att börja få ordning på saker och ting inför flytten som inte hunnits med än.

Tiden har rullat på och idag kommer NVC att få våra papper(förhoppningsvis de sista) och sedan är det bara att vänta på vad som händer härnäst. Spännande värre och jag kan känna i magen att något är på gång.. =)

På lördag ska jag och Jenny åka till Stockholm över dagen. Skönt med miljöbyte ett tag och Stockholm är så otroligt vackert om sommaren. Mys.

Hoppas ni får en bra tisdag!

25 augusti 2013

Oh dear..

Igår kom mitt "visumbrev" fram till Ken innehållande visumkort, visumansökan, bröllopscertifikat, polisregister m.m. Det gick ganska fort att skicka det till USA, endast 6 dagar. Kul att man får post på lördagar i USA!

Ken skulle också bifoga några dokument och skulle åka till postkontoret innan lunch igår. Skönt att det äntligen rör på sig. Hoppas att jag snart får veta när min intervju är..

I vilket fall..

Innan Ken åkte så stannade vår granne Lori honom. (För att göra en lång historia kort, så har hon precis separerat från sin man som flyttade ut för ett tag sedan och bor nu ensam i huset bredvid oss.)

De har en 7 mån (tror jag) gammal valp som heter Guinness och är en mix mellan labrador och schäfer.

Pga. sitt arbete med långa dagar och att hon nu är ensam, så undrade hon om VI ville ta över honom, med försäkring och allt.

Shit vilket dilemma..

Annars blir han satt i ett dog pound och om ingen adopterar honom kommer han sannolikt att avlivas.

Jag är så svag för hundar, även Ken och det är hjärtskärande att en så ung hund ska behöva gå den vägen till mötes och samtidigt blir jag förbannad på människor som skaffar hund, men inte kan ta vara på dom.

Ken frågade mig hur jag ställde mig i den frågan samt om jag hade några frågor om valpen. Jaa! Massor!

Fäller han? Har han haft några sjukdom? Vilka vacciner har han/behöver han? Är han bra tillsammans med barn? Är han rädd för något? 

Åhh jag vet inte..vi får göra en pros and cons-lista. Det är inte bara att skaffa hund och om Ken tar över hunden innan jag kommer till USA, så kommer han bli själv om dagarna också. Om vi ska ut och resa etc..svårt val!

23 augusti 2013

Getting Americanized - Date Nights.

Ytterligare ett amerikansk fenomen är date nights

Ken talar och planerar mycket för date nights och hittills låter det jättemysig att verkligen få spendera tid tillsammans med en mysig middag, bio eller bara att gå ut för en drink.

Det viktigt att vi tar vara på varandra och vårdar kärleken och myskvällar med hubby låter inte helt fel.

Jag tycker i alla fall att det verkar jättemysigt och ser fram emot det. 

 

What's your number?!

Sedan Ken flyttade tillbaka till USA för snart två månader sedan, så har tidsskillnaden gjort sig påmind och den har ställt till ganska mycket trassel.

Ytterligare ett problem till, som inte gjort vårt distansförhållande lättare, är att vi har haft världens sämsta otur med mobiloperatörer som kan erbjuda bra service.

Började märka att nåt var galet, då jag skickade sms via iMessage, men fick aldrig något tillbaka och vice versa..surt och fruktansvärt irriterande.

Nu har Ken bytt operatör igen och nu verkar det faktiskt fungera(peppar peppar), men med alla byten av nummer enda sedan han var i Irak, så har jag säkert fem olika nummer till honom.

Dags att radera i telefonboken!

Ha en skön fredag y'all!

21 augusti 2013

Besök till Hufvudstaden.

Då har jag bokat en resa till Stockholm nästa helg med bästa Penny. Ska bli såå kul och verkligen välbehövligt!

Gör min sista vecka på vårdcentralen nästa vecka och det känns jättetråkigt. Har lärt mig så otroligt mycket på nästan nio månader och tiden har verkligen flugit förbi. Kommer för alltid att vara tacksam för den här tiden.

Nästa utmaning..eller nja jobb blir att gå tillbaka som timvikarie igen, förhoppningsvis inte under så lång tid tills mitt visum blir klart..bättre än inget.

I vilket fall, så har jag mer övertid att ta ut i ledighet - yay!! och ser fram emot en toppenresa till Stockholm nästa helg med massa god mat, fika, shopping och updates vad som händer på USA-fronten.

18 augusti 2013

Packing in progress.

Flyttlådorna är sedan länge inköpta och väntar bara på att vikas ihop. Tejp och tulldeklaration är redo!

Nu fattar bara att sätta igång och packa och försöka göra det ordentligt samt organiserat.

Allt kom liksom av sig här förra veckan, vet inte varför(kanske för att jag inte ens blivit godkänd för mitt visum ännu och tvekar lite?!), men idag har jag tagit itu med ena garderoben och börjat packa ned sommarkläder samt den typ av kläder som jag inte använder, men inte kan förmå mig att slänga..

Tänkte testa och skicka iväg första lådan/lådorna imorgon och hoppas att vikten inte är allt för tung samt att min plånbok överlever priset. 

Vet att några av er hade frågor från Instagram om kostnad för skicka flyttkartonger från Sverige till USA och jag lovar att hålla er uppdaterade.



16 augusti 2013

Omställningar.

Dagarna har bara sprungit iväg den sista tiden och det har verkligen varit full upp med jobb och immigrationspapper.

Men vi börjar med Ken, som hade en rejäl stukning och ska bära en skena i ca. 1 månads tid. Stackarn.

Annars har dagarna på jobbat rullat på och min anställning på vårdcentralen går ut 30/8. Jättetrist och jag förstår inte att jag har varit där sedan i december förra året. Tiden går såå fort.

Det fanns en liten chans att jag kunde få hoppa in som timvikarie, men det kommer en sekreterare vars plats jag har nu, som ska ha heltidstjänst så mina chanser ser ganska bleka ut.

Kommer troligen att gå tillbaka att jobba inom kommunen igen den sist tiden, men det känns bra att få sätta mitt eget schema igen, för mycket tid kommer att gå åt till planering och packning av flyttlådor.

10 augusti 2013

Kens "välkommen till USA-present".

För över tre år sedan i Al Ain, Förenade Arabemiraten, så åkte Ken och jag och tittade på bilar (SUV) och drömde om den dagen då vi bodde i USA.

Nu är jag snart där och för någon månad sedan vart min dröm levererad till Alabama och befinner sig nu i Texas och väntar och mig..

En Audi Q5 - skräddarsydd efter mina önskemål. Vad gör denna man inte för mig? Älskar honom så mycket!!

Börjar vi se ljuset i tunneln?

Kan det stämma att det verkligen börjar att hända saker på immigrationsfronten?!

Vi har väntat, väntat och väntat och nu börjar det äntligen hända något.

Idag var jag iväg och tog bilder enl NVC's alla restriktioner och det gick bra..hoppas jag.

Nu inväntar jag personbevis och utdrag ur brottsregistret plus att jag ska fylla fler(!!) dokument online tillsammans med Ken i helgen. Kul..not.

Hoppas verkligen få iväg allt nästa vecka eller veckan därpå.. =)

Är ni med på resan, för nu köööör vi!


8 augusti 2013

Quick update NVC.

Igår kväll fick vi ett e-mail från NVC som meddelande att jag ska bifoga visumfoton, vigselbevis, personbevis, utdrag ur brottsregister samt några dokument till som jag måste ladda ned och fylla i för att sedan och skicka till Ken, då han skulle komplettera något.

Cirkusen är igång och imorgon ska jag iväg på lunchen för att ta bilder och invänta utdraget från brottsregistret..hoppas kunna få iväg allt nästa vecka. Spännande att det äntligen händer något.

7 augusti 2013

Gamla Pumphuset.

Efter jobbet idag möttes vi upp alla kollegor från vårdcentralen för lite afterwork på gamla pumphuset.

Vädret visade sig från sin bästa sida och vi njöt av vacker omgivning, sällskapet och god mat. Deras dumlekaka och galette var helt gudomlig.



5 augusti 2013

Pickadollen är laddad.

I helgen som gick var Ken i Dallas och träffade en fd. kollega som han jobbade ihop med i Afghanistan.

Jättekul att han faktiskt har kollegor som jobbar i närheten eller i Ft. Worth som han känner sedan tidigare, underlättar lite för honom när det blir ensamt på helgerna.

Anyways..

Hans polare har jobbat/jobbar (vi redde aldrig ut det riktigt) som marinsoldat och är van(?!) att bära vapen, vilket han även gjorde på fritiden och även denna helg utifall att något skulle hända..hmm okej...är det normalt tänker jag?!

I vilket fall hade han glömt pickadollen i Kens bil, då de var inne och käkade och Ken hittade den först när han kom tillbaka hem OCH den var naturligtvis laddad!!

Alltså jag kan inte låta bli att tycka att det är obehagligt att ha ett vapen i närheten och att överhuvudtaget bära ett vapen, men Ken säkrade den och tog ut ammunitionen, men i alla fall. Jag vart helt crazy!! här hemma över att SE!! vapnet och patronerna.

Jag ska väl också tillägga att Ken är inte sämre utan han har också ett vapen(vilket han dock inte bär på sig utan den finns i hemmet) som han köpte för ett par år sedan och han tycker att jag ska ta några lektioner när jag kommer till USA för att "get familiarized" med puffran OM något skulle hända, men jag är inte förtjust i den tanken eller ens att hålla i ett vapen.



4 augusti 2013

Texas Driver's Handbook.

Farväl till Alabama driver's manual och hello till Texas driver's handbook. Ämnet har behandlats tidigare. Läs detta inlägg.

Kikade runt på motormännens hemsida och information om ett intl körkort som kan vara bra att ha med till USA. Kostnad 250 :-

Jag hade ett intl körkort en gång i tiden när jag bodde i Förenade, men det är väck sedan flera år.

Ken var och fick sitt körkort ändrat från Alabama till Texas för ett tag sedan och allt gick väl där. 

Nu är det bara min tur kvar och 90(!!) härliga sidor ska läsas igenom..


2 augusti 2013

Detta gör mig glad.

Under en väldigt(!!) lång period visste Ken och jag inte vart i USA vi till slut skulle hamna, men så i mitten av juni fick vi svar och en stor pusselbit i vårt liv föll på plats. Vi ska flytta till Texas.

Jag tror inte att det har sjunkit in hos mig riktigt än att jag verkligen ska flytta till USA. Det är (för att citera en person jag träffade igår "hur stort och coolt som helst").

Snart...snart...


http://scandinavians.wix.com/inusa

1 augusti 2013

Getting Americanized - College/University Life.

I tidigare inlägg (läs) berättade jag att Ken ska börja plugga, men trots att han har förklarat lite om livet som student i USA, så tycker jag ändå att det verkar komplicerat eller har jag fått allt om bakfoten?!

Fungerar det som i Sverige när man söker in till Högskolor och program/kurser?

Kostnaderna verkar inte vara av denna värld? Finns motsvarigheten till CSN, stipendier?

Jag frågar därför att man vet aldrig om jag måste komplettera vissa kurser alt program för att kunna söka jobb inom mitt nuvarande yrke när jag väl kommer over there och om jag ens kommer jobba med det, vem vet?!?

Vad behöver jag veta om studier i USA om jag aldrig pluggat där?

Signed up for classes - check!

I förrgår registrerade sig Ken för att ta klasser i Algebra och Fysik till hösten.

Kanske inte direkt mina ämnen, men de är typiska för vad Ken tycker om och jag tycker han är awesome som vill fortsätta studera och försöka nå sina mål och drömmar =)

Hela registreringen hade tagit nästan en hel eftermiddag och han var helt sliten därefter - stackarn.

Han ska plugga fysik på måndagar, onsdagar och i september börjar hans mattekurs som är lagda på lördagar mellan 11:15am - 2:20pm.