30 november 2012

På Spåret.

Haha!! Tog frågan om Shanghai10 poäng och leder nu poängstriden mot mina föräldrar. :)

Saknar för övrigt resorna i Kina from time to time..man kanske skulle planera in en resa tillbaka..?

 

29 november 2012

Vaccinationer.

Nu på morgonen har jag ringt till vaccinations-mottagningen vid Capio läkargruppen och beställt min journal med vaccinationer från -06, som jag ska ta med vid läkarundersökningen som följer denna immigrations karusell. Känns bra!




28 november 2012

Good Morning.

Oj oj vad det blåser ute. Det ska bli -10 grader till helgen. Fint med lite snö och kyla till första advent.

Jag har jobbat måndag och tisdag nu i veckan, men idag har jag ännu inte hört något ännu vilket känns lite trist..men klockan är inte så mycket än. Hoppas hoppas!

Annars har det inte hänt så mycket här..

Jo, jag har skaffat ett konto på Tradera (äntligen!!) och börjat testa att lägga upp lite saker som jag vill sälja med bl.a parfymer som Victoria's Secret Body Mist, Clean shower fresh till Bose Headphones. Får fortsätta att sortera bland allt annat som skall till försäljning alt till insamlingar.

Ken har ännu inte hört något på jobbfronten och vi väntar otåligt..den som väntar på något gott. Jag har mina önskemål om delstat och hoppas verkligen att de högre makterna hör dom.

I några dagar nu framöver så har Ken bytt skift p.g.a att en kollega till honom är sjuk, så han jobbar natt istället vilket för oss innebär att vi kan prata en stund på kvällen och lite på morgonen.

Ha en bra onsdag var i världen ni befinner er.

25 november 2012

Kitchen staff 101.

Söndagen spenderas framför tvätthögen som ska tas hand om och framför ett MTV-maraton av awkward.

Vädret är urkasst här i Karlskoga idag, ca. 3 grader och mulet. Jag fryser mer än vanligt och skulle hellre föredra lite snö och kyla än den milda luften som kryper innanför skinn och ben på mig. Brrr..

I fredags hade jag utvärdering på jobbet och sedan ledig i några timmar innan jag gick på nästa skift.

Vilket...

vart en smärre chock då jag kom dit. Möttes av en ur personalen som frågade om jag var "kökspersonal"? 
Ehh nej, jag är vikarie...trodde jag! Varpå jag vart informerad om att jag skulle vara i köket och göra i ordning lunch samt mellis till ca. 10 barn och 3 vuxna helt själv. Que?!

Jag vart visad var värmeskåpet med maten stod och hur jag skulle lägga upp maten och alla andra 2000 saker som jag skulle komma ihåg. 
Sist hur monstret till diskmaskinen fungerar...men det gick faktiskt bra, men jag var ganska uppvarvad av den händelsen.
Tumblr_mdljy2hplz1r3sov2o1_500_large
bild lånad från we heart it

24 november 2012

Immigration questions - Preparing for the interview.

Okay people, nu kommer jag med mina intervjufrågor igen och anledningen till det är att jag fick en fråga här i veckan angående hur lång tid det kan ta innan man får tid för en intervju på ambassaden, som i sin tur fick mig att börja söka information på ambassadens hemsida och fler frågetecken uppstod för min del.

Jag förstår det hela proceduren med läkarundersökningen och jag håller på att skaffa fram mina vaccinationskort, så att det är klart. Kostar verkligen undersökningen 2800 SEK?! seriously..

Min fråga nu är om vilka dokument som ska medtages till intervjun..

- Här nedan är ett utdrag på vilka dokument som krävs, och min fråga är nu när det gäller "police certificate" är det det samma som belastningsregistret

- De dokument som jag har på svenska som måste översättas, vilket översättningsfirma kan man använda sig av? Är det jätteviktigt?!




22 november 2012

Happy Thanksgiving


21 november 2012

Min första videoblogg.

Känner att jag är ute på lite djupt vatten, men jag lägger upp min första videoblogg bara för att testa lite..det kommer säkert fler i framtiden.

Videoklippet är kort och dåligt filmad med min iPhone från vårt besök i Versailles, Paris 6/11-12.

Update: Har skaffat ett konto på VideofyMe, där det kommer att uppdateras mer videos. Kolla under fliken kontakt för mer info :) 

20 november 2012

Mörka dagar med ljusa minnen.

Idag har jag jobbat, men jag hade en kort dag. Ganska skön start faktiskt.

Det räckte eftersom det var min "första" arbetsdag efter ledigheten plus alla barn som ställde frågor om allt vad universum och vår existens har att erbjuda..

Mamma och pappa har kommit igång med iMessage och FaceTime vilket är perfekt, så att man slipper betala för att prata med nära och kära över hela världen. 
Och päronen tycker att det är hur roligt och fantastiskt som helst. De har smsat med Ken idag..alla tiders! :)

Igår fick vi ett kort från USA och mina in-laws med önskan om en Happy Thanksgiving, jättegullig gjort och väldigt upplyftande nu när vi är deppiga efter att Ken åkt.

Jag har också börjar sortera alla bilder från våra tre veckor och det är m a s s o r av pics både från kamerorna och iPhone. 

Massor av glada minnen som kommer fram. Perfekt en regnig och mörk dag som denna.


Thanksgiving card from the in-laws
The Tube-Hyde Park Corner
Where to go?!
Paris mon amour!

19 november 2012

Laddar om och tar nya tag.

Tack för alla era kommentarer igår både på FB, Instagram och här på bloggen. Det betydde väldigt mycket för mig.

Idag har jag satt mig tillgänglig för jobb under eftermiddagen, men ännu har jag inte hört något..oh well. Livet som timvikarie är fab!!

Har fixat mitt schema för december nu på förmiddagen och jag har även fyllt i diverse reklamationer för försenade resor under gårdagen. Ersättning har jag rätt till eftersom vi vart minst 1 timme försenade.

Ken har hört av sig flera gånger under natten och nu under dagen för att uppdatera mig om sin resa och han har kommit fram till Afghanistan, men ännu inte till sin bas. Han är såå trött. Stackarn.

Jag har även börjat knåpa på en lista med To Do innan jag flyttar och det är allt ifrån stora ting till små detaljer som ska fixas..ex. sälja bilen, sälja övriga ting som inte ska med över, avsluta abonnemang etc. 

Har en fråga till er som varit på läkarbesöket i Stockholm innan intervjun..vill dom ha en lista på vaccinationer som jag tagit genom åren och ska den (listan) i så fall vara översatt till engelska? 

..Har också joinat gänget som bloggar fredagsteman. Ska bli kul och det ser jag fram emot.

18 november 2012

Tearful goodbye.



biljetten arlanda express


bagage


avsked vid säkerhetskontrollen..usch och fy!!!


mindre glad att få reda på att a l l a tåg var inställda tills vidare pga brand...

17 november 2012

Stockholm 17/11.



hard rock café


tåget mot stockholm :'(


Radisson blu waterfront


starter combo at Hard Rock

16 november 2012

The end is near.

Jaha..suck, då har snart 3 veckor kommit och gått.  

På söndag är det dags för Ken att åka tillbaka till Mellanöstern igen..och mitt hjärta kommer återigen att gå i tusen bitar som så många gånger tidigare.

Värsta ögonblicket är på flygplatsen och jag försöker att inte tänka på det, men det är svårt då jag vet att stunden kommer att komma.. :'(

En flygplats kan vara så underbar, men samtidigt med så mycket sorg. Nära och kära som reser till - och från en. 

Imorgon åker vi till Stockholm för att slippa stressen på söndag, så idag håller vi på och packar för fullt.

Jag vet att det kommer att komma en skitjobbig tid framöver och det brukar ta ett tag innan vardagen kommer tillbaka igen.

MEN...

Vi har snart(!!) avslutat den resa som vi i februari 2010 påbörjade och till nästa år väntar USA och jag längtar så mycket.

Jag hoppas att vintern -och våren kommer att gå fort med att få ordning på alla dokument till mitt visum samt att flytta mitt lilla bohag över Atlanten.

15 november 2012

Hockeykväll.

Ikväll har pappa, Ken och jag varit till Lövbergs Lila Arena i Karlstad för hockey mellan Färjestad och Växjö Lakers. 

Tyvärr förlorade Färjestad 6-3, men det var ändå en rolig match.
 

London pt 4.

Näst sista dagen 8/11 väntade resten av vår sightseen i metropolen London och vi var inte sena med att börja förmiddagen vid Tower of London, följt av Tower bridge och Westminister och Big Ben.

Sedan blev det shopping på Oxford Street och inhandlande av diverse souvenirer. Vid 17-tiden begav vi oss tillbaka till hotellet för att fixa till oss innan Phantom of the Opera gick av stapeln.

Summan av kardemumman, så har vi haft en absolut underbar vistelse i London och Paris och jag är glad över att ha kunnat visa Ken och även bocka av ytterligare två huvudstäder i Europa.







13 november 2012

London pt 3

Efter en händelsefull dag i Paris, så var det skönt att börja dag 4 med en sovmorgon.

Vi åt frukost från Starbucks i lugn och ro och sedan begav vi oss ut i London. 

Första stoppet blev Trafalgar Square följt av SoHo, Oxford st, Baker st, Notting Hill med Portbello Rd, och lunch i Covent garden och avslutningsvis Harrods.






Paris speed tourism. (Ken gästbloggar)

My view on the day. Beware, it's gonna be a long(!!) version.

Tuesday 6/11: Our trip to Paris.
Our day started at the crack of dawn. No, that isn't quite accurate since the sun still had a couple of hours left to snooze... We got out of bed at 0400 so we could be at the St. Pancreas international train station by 0530; that is 30 minutes to get from our hotel to the train station and 1 hour for Madeleine to get ready. By female standards this is apparently an amazing feat! We arrived around 0520, thanks to everyone else in London still being in bed, to a freezing cold train station. No kidding it had to have been 10 degrees colder inside than outside. We arrived a little earlier on purpose so we could talk to our tour guide who we assumed would be there at 0545, otherwise known as the time we were told to be there. 0530 the time a good tour guide would have been there came and went. 0545 the same. 0600 a guy shows up, says nothing to anyone, goes into a booth and proceeds to sit there and stare at us like we are idiots. Finally we go up to the booth and low and behold there is no tour guide, just this gentleman who is there to hand out train tickets to the lucky mind-readers in the group. We check in, go through security, and after a pleasantly short wait board the train. I am looking forward to experiencing a trip under the English Channel; however, our early morning and my inability to stay awake on any means of conveyance conspire against me actually being awake to enjoy it. My trip from London to Paris was something like this: Pulling out of the train station in London, (blank spot), Madeleine waking me in Paris. According to her the French country-side was very nice...

In Paris we met our tour guide Michael, a very friendly and knowledgeable guide originally from the UK, who gave a much understated hint about the beginning of our trip. As I later figured out, the first actual part of the tour was when we had a reservation to go up in the Eiffel tower at 1230. They plan this in case something goes wrong with the train on the way over and since our train was on time at 1030 we had two hours to go for a 'guided tour' around Paris. The hint he gave that I missed was 'we have two hours to see as many sights as possible'; to translate that into what he really meant: We have two hours to see everything in Paris so we have hired 'the Transporter' to race this bus around Paris like we have just robbed a bank!

Ladies and gentlemen there is nothing quite as exhilarating as the feeling of being on a bus being expertly drifted around historic French monuments! Being true to my nature I had to guzzle a Monster Khaos energy drink to help enhance the sensation. Wow! In the midst of all this Michael (the tour guide) is trying his best to tell a little bit about the sites we are currently flying passed. “On our left is the Louvre, please don't blink or you will miss it! Never mind our bus driver has decided to drift the bus around the glass pyramid for a closer view! Ladies and gentlemen a round of applause for the driver for the expert way he managed to fit the bus between the pyramid and the building while managing to miss all those lovely old ladies in their walkers!” In between the major sites as we hurdled precariously down twisting back alleys Michael told us more about what the day consisted of; all punctuated by 'Expect for the Hutchinson's who will instead be going to Versailles.' Example: “After the Eiffel Tower we will take a boat tour of Paris on the river Seine, except for the Hutchinson's who will be going to Versailles. After we have completed the Boat Tour we will then be climbing back on the bus for a short break before heading to the Museum of Natural History, except for the Hutchinson's who will be going to Versailles.” I think he didn't appreciate that we were going to Versailles...

All too soon our speed tourism was over and a new adventure began! Finding a parking spot for a bus at the Eiffel Tower! We pulled up just far enough away from the Tower to be able to fit it completely into one picture; Michael took one look at the parking prospects and said “Screw it; we will just get off here.” I just adore pragmatic people! Here Michael passed on a very good piece of information that I am now passing on. The toilets at the Eiffel tower are interesting for two reasons that are rather uncommon in Paris; first they are relatively clean and second they are free. He deposited us there to take advantage of this deviation from French culture while he went to pick up our entry tickets unencumbered by our group of rather typical American tourists. “Take a picture of me pumpkin! I'm holdin' up the Eiffel Tower!

At our duly appointed reservation time we were admitted to the Eiffel Tower. After a quick jaunt through security were they insured we weren't carrying anything dangerous by the simple task of asking “Are you carrying anything dangerous?” we ascended to the second floor of the Eiffel Tower where Michael mysteriously disappeared; probably to take a fistful of Tylenol... Madeleine and I soaked in the sights and sounds for 10 minutes before the press of the crowd outweighed the majesty of the panorama. She and I turned to one another, looked deeply into each other’s eyes and simultaneously said to the other “So... Lunch?”

Across the street from the Tower but before you fall into the Seine there are a couple of sidewalk vendors so we decided to try out some of the local cuisine. I had two hotdogs and French Fries and Madeleine had a Crepe which she justified as real food because it had a banana in it! We met back up with our group at the pre-designated place at the appointed time so we could watch everyone else get on the boat tour while she and I went to Versailles. Michael did ensure to point this out to the rest of the group a couple more times just for clarification purposes. Shortly thereafter a small van arrived to pick us up and to transport us to Versailles. Our new smaller group consisted of an older married couple from Argentina who said very little and who was offset by a very friendly and very VERY talkative Canadian couple, eh? This group was led by a French tour guide who drove us out to Versailles and maintained the speed limit very exactingly by constantly adjusting the gas pedal. (You should definitely attempt this the next time you go out with friends. It is a very simple procedure in which the driver maintains the speed limit by applying the gas pedal as soon as the vehicle speed falls 1 mph/kph under the speed limit and letting off the gas as soon as the speed limit is achieved. For additional fun you can also place bets on which of your former friends will be the first to vomit!) The tour guide kept our attention by talking into a microphone (that's right, this mini-van came equipped with an announcement system) with the volume turned all the way up, and this van had a superb sound system! Also, and I know you will find this very hard to believe, this woman managed to talk the entire one hour that it took us to get to Versailles!

Versailles was very beautiful, very crowded, and very French. The Chateau was... garish; however, the gardens were magnificent. We walked out the back of the palace towards the gardens and all I could think was “Thank god I don't have to cut the grass!” Imagine it! This palace has been there for centuries but riding lawnmowers have only been around for the last 50 years. No wonder they had the French revolution! 

The tour of Versailles was ended by an hour and a half ride back to the Center of Paris with our talkative tour guide. Here I have to express my thanks to As I Lay Dying, Trivium, Machine Head, Killswitch Engage, All That Remains and Asking Alexandria for the wonderful LOUD music they have made that allowed to tune out our tour guide's monotonous droning, thus preserving my sanity.

In Paris we met back up with our original tour group and proceeded to the Gare Du Nord international train station for our return trip to London. This time I was determined to experience the trip beneath the Channel. As soon as the train started out I could feel my eyes growing heavy but wasn't worried about catching a quick nap because we had an hour and a half through the French country-side before we got there. Reassured that I had plenty of time to take a nap and still be awake for the trip through the Chunnel I allowed myself to drift off to sleep! Once again I was awakened by Madeleine, this time in London. According to her the French country-side was very nice...





12 november 2012

London pt 2.

Måndagen den 5/11 gick vi upp och tog oss över till det närmaste Starbucks som fanns i närheten av vårt hotell(vi hade minst 3 st). 

Det är alltid lika mysig att komma in på ett Starbucks vart i världen vi än befinner oss, men jag tror inte Ken delar min entusiasm eftersom han är van att ha SB överallt(!!) i USA.

Efter ett par dagar hade personalen lärt känna oss ganska väl och visste nästan på förhand vad vi ville ha. Det var också mysigt för att de hade börjat med seasonal flavours vilket innebar smaker som Toffee nut latte, Gingerbread latte och Praline mocha. YUMMY!!

Anyways..

Lite efter 8am blev vi upphämtade och körda till en samlingsplats i centrala London där m a s s o r av turister från alla världens hörn hade samlats för att åka på olika utflykter.

Vi hamnade på en fullsmockad buss med en liten knubbig och charmig brittisk guide som hette Sue.

Turen tog oss först till Windsor Castle följt av Stonehenge och avslutades med ett besök i Bath.

Vi gillar egentligen inte att åka på guidade turer, men eftersom sevärdheterna låg utanför London, så kändes ändå helt ok att åka med på turen. Och det var verkligen en trevlig tur med mycket skratt och fakta. Hon skämtade friskt och brett om Prins Harrys snesteg i Las Vegas till engelsmännens matkultur.

Windsor Castle.

Guard at Windsor castle.

Stonehenge, Salisbury.

In the city of Bath.


Roman bath.

Roman baths, Bath.

11 november 2012