29 april 2011

Tuscaloosas tornado

Tuscaloosas tornado
The deadly twister that reeked havoc in Tuscaloosa.

Följer nyheterna så gott jag kan och det verkar bara bli värre uppdateringar från Alabama hela tiden. När Travis (Kens lillebror) åkte tillbaka för att försöka hitta något, så fann han endast kaos. Han har nu åkt till Montgomery för att vila upp sig hos sina föräldrar.

28 april 2011

Total förstörelse!

Loggade in och kollade mailen som vanligt i morse och fick en chock. 
Jag hade fått flera mail ifrån Kens familj och även nyheterna sände inslag om ovädret som dragit in över södra USA. 
Flera tromber hade dragit in över Alabama och staden Tuscaloosa, där Kens lillebror Travis pluggar. Han var oskadd, men chockad och hans lägenhetskomplex var jämnat med marken och alla hans tillhörigheter var borta.
Familjen skulle åka dit i morse för att hjälpa till och rädda det som kunde räddas av hans tillhörigheter.
Bara i Tuscaloosa ska 15 personer ha omkommit och flera hundra skadats och enligt nyheter väntar mer dåligt väder. Även myndigheterna har utfört undantagstillstånd i staterna Missouri, Alabama, Arkansas och Kentucky.

23 april 2011

Chillin' in the garden.

16 april 2011

Kärlek på distans.


 
Karlskoga, Sverige - Bagram, Afghanistan
4751 km

15 april 2011

Farväl Farmor.

Idag ska vi ta avsked av min lilla farmor som gick bort för en tid sedan. Hon skulle ha fyllt 99 år till sommaren.
Hon var en riktig stålfarmor som bodde i egen lägenhet tills för några år sedan och jag brukar tänka på vilken resa genom livet som hon har haft och vad mycket som hon har fått uppleva.

Här är dikten som var med i tidningen.

En trött liten Mamma
med silvergrått hår
Har slutat sin levnad
efter strävsamma år
Med blick som var leende
solig och klar
Tack lilla Mamma
för allt vad Du var.

14 april 2011

The Americans.

När Ken var här i vintras, så köpte jag boken "Xenophobe's guide to the Swedes" åt honom och den gick verkligen hem. Ett par veckor senare så beställde jag den ultimata guiden till att förstå amerikanarna. =)
Mycket stämmer in och jag har skrattat gott för mig själv, när jag vet hur Ken är och hur han beskriver sig själv.

Några exempel från boken..
'Americans are like children: noisy, curious, unable to keep a secret and prone to misbehave in public.'

'Americans are proud to be American - it's the best country in the world - but each individual will explain that he, personally, is not like other americans. He or she is different.'

'Even if suburban residents could walk to anything other than the house next door, they wouldn't. Walking is very un-American.'

'When they go on holiday Americans become even more American than usual, if that's possible.'

10 april 2011

Fråga.

Är det någon som vet hur man gör så att läsaren kan se vilken Etikett inlägget tillhör? 
Alltså längst ner under inlägget, där det står ex By Madeleine kl. XX.XX..etikett..
Jag har varit inne och redigerat under inlägg och "bockat i" att jag vill att etiketterna ska synas, men det funkar inte.. : (

5 april 2011

Epic guide to Las Vegas.

Nu har jag suttit och surfat bland flertalet olika webbsidor och läst om de bästa bufféerna, hetaste och trendigaste nattklubbarna, fantastiska utflykter och den bästa shoppningen i och utanför The Strip. 
Äntligen kan jag påbörja nedräkningen tills jag får se min karl igen.
Jag känner på mig att jag kommer att få en smärre chock när jag väl är i Las Vegas...men jag är så himla nyfiken på hur det ser ut och att få uppleva allt i verkligheten som jag sett på tv och film.
Som tur är har jag med mig Ken, som varit i Vegas X antal gånger tidigare, då han var stationerad på en bas i närheten för ett par år sedan. 
Men jag är glad över att han vill visa mig sina guldkorn utav staden och sedan tror jag också att han tycker det ska bli coolt att komma tillbaka igen.
Tack och lov för internet allt ifrån Resdagboken, bloggar till Vagabond som nämner vad man ska undvika och tänka på. Suveränt.
Ni får ursäkta mina inlägg om Vegas, men det ska bli så askul!!
Har någon av er varit där, så får ni gärna dela med er av erfarenheten : )

2 april 2011

Las Vegas!!

It's Vegas baby..
Wohoo!! Våra semesterplaner börjar äntligen ta form och igår bokade vi en suite på The Wynn för några crazy days i Las Vegas ; P
Ska bli så jäkla roligt och jag längtar hur mycket som helst. 
Nu ska vi bara ordna med resten av veckorna i USA, men den 4 Juli ska vi i allafall fira i Alabama. 

Bildkälla: Google.

1 april 2011

Första mötet med USA.

Nu på morgonen, så har jag förberett ett paket som ska skickas till Ken. Jag har verkligen försökt att ta med så mycket som möjligt av det som fanns på hans önskelista och jag är nöjd. 

Det blev en salig blandning av Gevalia kaffe, marabou choklad, lösgodis och nachochips med ostsås :D
Jag tycker det är jättekul att det är vissa produkter som han har fastnat för, men annat lät det sommaren-07,då han var här på semester första gången. 

Då kunde han inte förstå att vi inte hade typ en miljon smaker av BBQ sås...men som vanligt så ligger vi lite efter i Sverige, för året därpå blev han glatt överraskad då han fann ett större utbud. Kulturkrock javisst!

Det tog några besök här i Sverige innan han "förstod" hur allt fungerar och detsamma gällde för mig när jag kom till USA för första gången.
Åhh jag hade hört så mycket bra om landet, men jag var vart väl inte helt imponerad av att komma till ett ställe, där man var tvungen att ta bilen överallt och där man vart utfrågad om is that all your gonna eat sugar?, när jag beställde vår motsvarighet till lilla menyn på McDonalds. 
Där stod jag som en fågelholk och undrade vad jag hade gjort för fel?!? :D
Ken förklarade lugn och sansat att typ INGEN äter så lite i USA...Jaha...suck.

Även första mötet med Wallmart var helt underbart och Ken fortsatte att sucka..men för mig var det så var det fantastiskt. 

Allt från medicin/kosmetikadelningen, till chocken över att det fanns en vapenavdelningen och till det faktum att det fanns ett brett sortiment av allt.  

Men nu efter ett par år av resor till USA, så har jag väl lugnat ner mig lite, men jag kommer ihåg den första upplevelsen så väl.

Hur var er första upplevelse med USA?